Plantation Beach Villas | Tobago

Bara tjugo min från den lilla huvudstaden Crown Point utefter havet på den karibiska sidan ligger Plantation Beach Villas. Det är fantastiska villor, ritade av en svensk arkitekt, och ligger ett stenkast från havet och en underbar sandstrand.

Husen är utrustade med ett stora sällskapsutrymmen, terass och det mesta du behöver för en underbar vistelse. Vill du laga din egen mat har du utegrill att tillgå och ett välutrustat kök. Terassen är stor med härliga utemöbler och är ett säkert ställe för att njuta hemlagad lunch eller middag. Havet accompagnerar i bakgrunden som ljuv musik i ett sakta tempo.

Eget hushåll är ett skönt sätt att njuta av Tobago. Du kan enkelt plocka upp färsk frukt och nyfångad fisk utefter vägkanten i små stånd och affärerna är inte långt borta. Den goda tonfisken mari-mari finns nästan varje dag och är förträfflig att fylla med färska örter och lägga på grillen. Är fisken slut blir kanska stora räkor på grillen med vitlök, citron, olivolja och grillad vårlök din favorit...


Stranden nedanför villorna har det mesta att erbjuda. Hit kommer inte mycket folk så var inte förvånad om det bara är du och ett par till som njuter av solen.

Vågorna går periodvis höga under dagen så det är det perfekta stället för att magsurfa någon timme. Att du skulle frysa är ingen risk eftersom temeperaturen i vattnet är stadigt runt 28 grader.


Leatherback heading back to sea Foto: Ellyn Berner

Kvällen är om än mer spännande på stranden eftersom du kan ha tur och se en sköldpadda komma upp och lägga sina ägg. Ett fascinerande djur som vid varje tillfälle lägger cirka 100 ägg. En komplicerad procedur som tar lite över en timma. Du kan försiktigt iaktta en bit ifrån eftersom honan går in i en slags trans innan hon vänder tillbaka till havet.

Plantation Beach Villas
Stonehaven Bay Road, Black Rock
PO Box 435, Scarborough, Tobago - West Indies
Phone: + 868 639 9377
www.plantationbeachvillas.com

Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078