Peter Mosten med sitt mousserande vin Sav™.

Sav | Östersund

Sav Sparkling™ är världens enda mousserande vin gjort på björksav från björkar vid Storsjön i Jämtland. Saven förädlas av Peter Mosten efter ett originalrecept från 1785, ett unikt mathantverk. Sav Sparkling är helt klart vårens ambassadör: innovativ, unik och en nytänkande produkt som är till 100% ekologisk.

Det är kanske vanskligt att prata om nytta och hälsa när det gäller alkoholhaltiga drycker. Ingen kan dock ta ifrån Sav Sparkling dess rika innehåll av naturligt socker, kalcium, fosfor, magnesium, mangan, zink och järn.

Sav Sparkling är en fantastisk smak-kombo till mat av yppersta kvalitet, såsom sushi, rökt fisk, suovas (torkat renkött), gåslever, ost, tunnbröd och choklad.

I början på 2012 lanserades också den världsunika snapsen Sav Snaps™, Distilled spirit of Sav. Sav Snaps är en unik snaps gjord på ren björksav och örter från Jämtländska fjällen. Den har en ren, mild smak av enbär, vermouth, björksav och örter med en balanserad, rund eftersmak.

Savprodukterna exporteras till flera länder över världen som Danmark, Tyskland, Frankrike, Holland, Sydkorea, Japan och Kina.

Läs mer om Sav™ på deras egen hemsida.

 

Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078