Peter J. Skogström | Malmö

Peter är en mycket duktig kock och kreatör. Han tävlade under många år i Kocklandslaget och blev Årets Kock och svensk mästare i professionell matlagning år 2006. Tillsammans med sin fru Marie Skogström driver han Mat & Vin Slottsparken i Malmö.

Peter har även restaurang P2 i Dockan mitt i centrala Malmö där du äter god lunch och även kan boka aktiv matlagning, event och vinprovningar med kollegor eller helt privata tillställningar. Peter och Marie utvecklar recept, skriver böcker, gästspelar och gör matfotograferingar. Kort och gott, en riktig expert på mat.

Läs mer på Peter på deras hemsida.

Besök Restaurang P2:s hemsida


Foto: Tine Guth-Linse

Sparris i nötvinägrett med parmesan

4 portioner
8st                 sparris, grön och vit
1dl                 blandade nötter, typ hasselnöt, mandel och pistagenöt
1dl                 kallpressad rapsolja
3msk              vittvinsvinäger
50g                parmesan eller annan lagrad ost
salt och peppar

Beredning;
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skär bort ca 3 cm av roten från sparrisen.
Koka sparrisen i vattnet ett par minuter tills den är ”al dente” och har ett härligt tuggmotstånd. Tag upp dem och kyl snabbt i kallt vatten.

Rosta nötterna i ugn eller i en panna tills de har fått en gyllenbrun färg, grovhacka dem. Blanda nötterna med rapsolja, vinäger, salt och peppar.

Marinera sparrisen i nötvinägretten, hyvla över parmesan och servera dem ljumna eller kalla på en buffé.

Smaklig spis!
Peter J. Skogström


Rödbetor & Rabarber | Kokbok som lätt blir din favorit!

Här hittar du ett urval av mycket bra kokböcker där Peter och fru Marie, helt klart, haft minst 10 fingrar med i smeten! Rödbetor och rabarber blir lätt en favorit som man inte klarar sig utan när du vill ha något litet gott...och fräscht!


Snabb sund mat!

Från Peters tid i kocklandslaget kommer boken SNABB SUND MAT även den en "favvo". När fantasin tryter och tiden är knapp är det svårt att vara kreativ och nyttig. Här hittar du recept som snabbt blir favoriter. En klassiker hemma hos mig är Potatis- och grönärtsplättar med kokta rödbetor...mums!

Katarina Alwin AB - "flying marketing" | Fjrde Lnggatan 18 | SE - 413 27 Gteborg | Sweden
info@katarinaalwin.se | mobile +46 73 8105078